ΣτηρίΖΟΥΜΕ Β. Εύβοια

ΣτηρίΖΟΥΜΕ Β. Εύβοια

Στα πλαίσια του προγράμματος «ΣτηρίΖΟΥΜΕ Β. Εύβοια», αναλάβαμε να οργανώσουμε τη δράση «Η συμβολή του σχολείου μας στην αναγέννηση του δάσους». Η δράση αυτή αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στην ορθολογική αντιμετώπιση  περιβαλλοντικών προβλημάτων, σε τοπικό επίπεδο αρχικά και σε παγκόσμιο μετέπειτα, στοχεύοντας στην αειφόρο ανάπτυξη των οικοσυστημάτων.  Οι μαθητές μέσα από προσωπική έρευνα διερευνούν ένα πρόβλημα σφαιρικά και προτείνουν λύσεις για την αντιμετώπισή του. Έτσι συνειδητοποιούν τη σπουδαιότητα της συμμετοχής τους στη λήψη αποφάσεων για το κοινό καλό. Γίνονται ενεργοί πολίτες οι οποίοι με υπευθυνότητα και ωριμότητα αντιμετωπίζουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά, σοβαρά προβλήματα της καθημερινής τους ζωής.

Οι μαθητές, ανακαλύπτουν βιωματικά έναν υγιή και αποτελεσματικό τρόπο να αντιμετωπίσουν την ιδιαίτερα στρεσογόνα κατάσταση που δημιουργήθηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021.

Έτσι, ο καθένας από μόνος του και όλοι μαζί μετά, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν έναν καλύτερο και βιώσιμο πλανήτη για τους ίδιους αλλά και για τους συνανθρώπους τους.

Οι  υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Παπαδοπούλου Παναγιώτα ΠΕ04.04-ΒΙΟΛΟΓΟΣ        Γιαννάκη Καλομοίρα ΠΕ 04.01- ΦΥΣΙΚΟΣ