Σύμβουλος Σχολικής Ζωής για το έτος 2022-23

Σύμβουλος Σχολικής Ζωής για το έτος 2022-23

Αγαπητοί γονείς,

Στο Γυμνάσιο – Λ.Τ Αγίας Άννας, έχει οριστεί, ύστερα από εισήγηση της Διευθύντριας της σχολικής μονάδας και απόφαση του Συντονιστή εκπαιδευτικού έργου -σε εφαρμογή του άρθρου 2 του Ν 4183/28-9-20 (ΦΕΚ Τεύχος B΄)- Σύμβουλος Σχολικής Ζωής για το έτος 2022-23 ο Βασίλης Δούκουρης, ο οποίος υπηρετεί ως Θεολόγος (ΠΕ01).

Έργο του Συμβούλου Σχολικής Ζωής είναι να καθοδηγεί και να ενημερώνει μαθητές, γονείς και κηδεμόνες σε θέματα που έχουν να κάνουν με την παιδαγωγική αντιμετώπιση ζητημάτων, τα οποία απασχολούν τη σχολική μονάδα. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τη διαχείριση κρίσεων και την πρόληψη ακραίων συμπεριφορών, τις μαθησιακές δυσκολίες, τη συμπερίληψη και ενσωμάτωση των μαθητών αυτών στην τάξη, τον εντοπισμό δυνατοτήτων, κλίσεων και ταλέντων μαθητών και την περαιτέρω καλλιέργειά τους, τη  σχολική κινητικότητα, τη συμβουλευτική, αλλά και τη δημιουργία ομάδων υποστήριξης γονέων. Παράλληλα, φροντίζει για την ανάπτυξη και την περαιτέρω καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ της κοινότητας και των μελών της εκπαιδευτικής μονάδας.

Όπως γίνεται αντιληπτό ο Σύμβουλος Σχολικής Ζωής βρίσκεται σε άμεση και διαρκή επικοινωνία με τους μαθητές ευθύνης του, με το σύλλογο διδασκόντων και το λοιπό εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως επίσης με τους γονείς και τους κηδεμόνες, έχοντας το ρόλο του διαμεσολαβητή. Ενεργεί, όποτε αυτό του ζητηθεί, αλλά και με δική του πρωτοβουλία, εφόσον υποπέσει στην αντίληψή του κατάσταση, η οποία χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης

Σας καλώ, λοιπόν, αγαπητοί γονείς να εμπιστευτείτε όλοι το σχολικό αυτό θεσμό και να μη διστάσετε να ενημερώνετε το σχολείο μας ή το Σύμβουλο Σχολικής Ζωής προσωπικά για οποιοδήποτε πρόβλημα απασχολεί το παιδιά σας στα παρακάτω mail:

vasdouk62@gmail.com (Βασίλης Δούκουρης)

mail@gym-ag-annas.eyv.sch.gr  (Γυμνάσιο – Λ.Τ Αγίας Άννας)